Rólunk


Veres Júlia: klinikai szakpszichológus vagyok, alapdiplomámat az ELTE-n szereztem 2005-ben, majd 2010-ben szakvizsgáztam a Debreceni Egyetemen. Jelenleg a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XII. kerületi Tagintézményében dolgozom. Saját élményként és a munkám során is megtapasztalhattam, hogy a pszichodráma mint módszer kiváló eszköz a felnőttekkel folytatott munkához, az önismeret elmélyítéséhez, a kisebb-nagyobb nehézségekkel való megküzdéshez.

Murányi Yvett: 1992-ben végeztem az ELTE-n magyar-latin szakos tanárként, azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal gimnáziumban tanítok. 2000-ben drámapedagógusi képesítést is szereztem. A pszichodrámával 2004-ben találkoztam egy önismereti csoport keretein belül, és szinte azonnal rabul ejtett a módszer ereje és mélysége. Ezért döntöttem úgy, hogy elvégzem a hosszú évekig tartó képzést. A dráma és maga a csoport mint közeg nagyon sokat alakított rajtam és az emberekhez való viszonyomon, hatással van a kamaszokkal való napi munkámra is. Pszichodráma vezetőként ezt a meghatározó élményt szeretném továbbadni.

Mindketten a Magyar Pszichodráma Egyesület pszichodráma vezető képzését végeztük el. Első közös pszichodráma csoportunkat a 2012/2013-as tanévben tartottuk a XII. kerületi Nevelési Tanácsadóban, elsősorban a kerületben lakó szülők részére. A csoporton a pszichodráma eszközeit használva biztosítottunk lehetőséget arra, hogy szülőséggel, a szülői szereppel kapcsolatos nehézségekből kiindulva a csoporttagok megoszthassák, megérthessék és átdolgozhassák a problémáikat. Ezt követte két szélesebb körben meghirdetett, 120, illetve 150 órás önismereti csoport. Bár mindkét csoportot szülők részére szerveztük, a csoportban megjelenő témák az élet minden területét érintették. 

2017 óta vezetünk "hagyományos" önismereti csoportokat, ahol a csoporttagok aktuális kérdéseivel, témáival dolgozunk egyéni és csoportszinten is. Most induló csoportunkba várunk mindenkit, aki változásra, nehézségeinek megértésére, önismeretre vágyik. Több, mint 500 órás, 7 éves közös munkánk során megtapasztaltuk, hogy a pszichodráma nagyon sokféle személyiségű, különböző problémákkal, kérdésekkel érkező csoporttag részére lehet meghatározó, fontos élmény.